Home > Seksilelut > Parhaat liukuvoiteet esittelyssä

Parhaat liukuvoiteet esittelyssä

Liukkari eli liukuvoide tekee seksistä parempaa!

Tämä on totta jopa ihan tutkitustikin: seksistä tulee niin miehelle kuin naisellekin mielekkäämpää, kun käytetään itselle sopivaa liukuvoidetta. Tässä artikkelissa käydään läpi tyypillisimmän markkinoilla olevat liukuvoiteet ja neuvotaan, että mikä liukkari sopii mihinkin tarkoitukseen.

Liukuvoiteiden päätyypit

Liukuvoiteet tyypillisesti lajitellaan sen mukaan, että minkä aineen pohjalle liukkari on tehty. Valittavana on käytännössä 3 päätyyppiä: silikoni, vesi ja öljy. Lisäksi maininnan ansaitsevat nykyaikaiset hybridi-liukkarit, joissa on yhdistelty vesi- ja silikonipohjaisten liukkareiden ominaisuuksia.

Silikonipohjainen liukuvoide sopii pitkäkestoiseen nautintoon

Silikonipohjainen liukuvoide sopii lähestulkoon jokaiseen tilanteeseen. Se on hyvin ohutrakenteista ja liukasta. Se sopii niin normaaliin yhdyntään kuin myös anaaliseksiin. Liukaste sopii myös erinomaisesti masturboimiseen. Ei saa käyttää silikonisten seksilelujen kanssa. Kaikkien muiden seksilelujen kanssa on ihan ok käyttää.

Silikonipohjaisen liukuvoiteen etuna tai haittana voidaan pitää sitä, että se ei meinaa millään menettää tehoaan. Hyvä asia tämä on sitä käytettäessä, mutta samalla se tekee liukkarin pois pesemisestä vaikeampaa kuin esim. vesipohjaisen liukuvoiteen. Silikonipohjaista liukastetta voidaan käyttää kondomin kanssa.

Tutustu silikonipohjaisiin liukuvoiteisiin:

 • Sopii seksiin
 • Sopii anaaliseksiin
 • Sopii masturboimiseen
 • Sopii kondomin kanssa
 • Sopii seksilelujen kanssa (mutta ei silikonisten seksilelujen kanssa!)

Vesipohjainen liukuvoide on se ensisijainen liukkari

Useiden tutkimusten mukaan vesipohjainen liukuvoide on paras vaihtoehto anaaliseksiin. Sen  käyttö ei kuitenkaan rajoitu siihen, vaan se sopii mainiosti myös muihin tarkoituksiin.  Nämä liukkarit ovat usein melko tiheärakenteisia ja muistuttavat siten naisen omaa pillumehua.

Vesipohjainen liukkari on myös mainio normaaliin yhdyntään ja naisten itsetyydytykseen. On kuitenkin yksi kohde mihin tätä ei kannata käyttää: se on miesten itsetyydytys, sillä tässä tilanteessa liukaste kuivuu pois nopeammin kuin ehdit sitä laittaa ison hankauksen takia. Mutta käytännössä kaikkiin muihin tilanteisiin vesipohjainen liukaste on kuitenkin mitä mainioin.

Tutustu vesipohjaisiin liukuvoiteisiin:

 • Sopii anaaliseksiin
 • Sopii seksiin
 • Sopii itsetyydytykseen naiselle (miehelle ei sovi)
 • Sopii kondomin kanssa
 • Sopii seksilelujen kanssa

√Ėljypohjainen liukuvoide on paras, kun vedet√§√§n paljaalla

N√§iden liukasteiden olomuoto muistuttaa pitk√§lti keitti√∂st√§ l√∂ytyvien √∂ljyjen koostumusta. Todella monet naiset rakastavat √∂ljypohjaisia liukkareita yhdinn√§ss√§. √Ėljypohjaisten liukuvoiteiden kanssa on kuitenkin eritt√§in t√§rke√§√§ muistaa se, ett√§¬†niit√§ ei saa k√§ytt√§√§ yhdess√§ kondomin kanssa, eik√§ useimpien seksilelujen kanssa.¬†√Ėljypohjainen liukkari saattaa vahingoittaa seksilelun pintaa tai puhkaista kondomin yhdynn√§n aikana.

√Ėljypohjaiset liukkarit ovat parhaita kondomittomassa yhdynn√§ss√§ tai miehen masturboinnissa. Monet ovat my√∂s sit√§ mielt√§, ett√§ √∂ljypohjainen vaihtoehto on paras anaaliseksiin. Muista my√∂s, ett√§ voit k√§ytt√§√§ √∂ljypohjaista liukkaria hieronta√∂ljyn tapaan ja antaa partnerillesi eroottisen hieronnan ennen varsinaista aktia.

Tutustu öljypohjaisiin liukuvoiteisiin:

 • Paras vaihtoehto seksiin
 • Ei saa k√§ytt√§√§ kondomin kanssa
 • Ei saa k√§ytt√§√§ seksilelujen kanssa
 • Paras vaihtoehto miehen masturbointiin
 • Paras vaihtoehto anaaliseksiin

Hybridi-liukuvoiteet ovat yhdistelmä liukasteiden parhaita ominaisuuksia

Hybridi-liukkarit ovat liukasteita, joissa on yhdistelty vesi- ja silikonipohjaisten liukkareiden ominaisuuksia. hybridiliukkarilla on todella hyv√§t liukuominaisuudet ja se pystyy todella hyvin menossa mukana ‚Äď aivan kuten silikonipohjaiset liukkarit. Samalla kuitenkin hinta on huokeampi. Hybridiliukkareiden hinnat ovat l√§hemp√§n√§ vesipohjaisten liukkareiden edullisia hintoja.

Tutustu hybridi-liukuvoiteisiin:

 • Sopii seksiin
 • Sopii anaaliseksiin
 • Sopii kondomin kanssa
 • Sopii seksilelujen kanssa
 • Sopii masturbointiin

Liukuvoiteet toiminnallisuuden mukaan

Liukkareita on hyödyllistä lajitella myös sen mukaan, että mihin ne sopivat erityisen hyvin. Tarjolla on vaikka ja mitä erityistuotteita, jotka on suunniteltu juuri johonkin tiettyyn tarkoitukseen.

Fistaukseen sopiva liukuvoide

Jos anaaliseksiin tarvitaan erityistä liukkaria, on nyrkkipanon kanssa sama juttu. On varmasti ihan itsestään selvää, että fistaukseen tarvitaan jotain liukastetta. Vain harvoissa tilanteissa naisen oman mehut riittävät tuomaan tarvittavat luiston. Ja anaalihan ei eritä mitään liukastetta, joten anaalifistauksessa on käytännössä pakko käyttää jotain liukulisää.

Aivan kuten anaaliseksissäkin, myös fistauksessa tarvitaan tuote, jolla on äärimmäisen kova liukuvuus. Tämä tarkoittaa useimmiten sitä, että liukkarin on oltava tekstuuriltaan mahdollisimman paksua ja raskasta. Erittäin tuhti liukuvoide tarjoaa maksimaalisen liukuvuuden ja tekee hommasta hyvin nautinnollista.

Toisin kuin usein luullaan, ei nyrkkinainti vaadi välttämättä silikonista liukuvoidetta. Moderneja fistausliukasteita saa myös täysin vesipohjaisina. Se on kuitenkin monen mielestä miellyttävämpi käyttää kuin silikoninen versio!

Tässä Panolle.comin omat suosikkiliukasteet fistaamiseen:

Mister B hybridiliukuvoide: Tämä liukkari sopii fistaukseen kuin nyrkki pilluun. Tai oikeastaan tämä liukkari sopii mihin tahansa vaativaan seksisessioon: anaaliseksiin, isoihin leluihin, fistaukseen, you name it! Hybridiliukuvoide on rakenteeltaan jellymäinen eli hyytelömäinen. Siksi sen käyttö soveltuu runsasta liukkautta vaativaan puuhaan!

Fist It Submerge: Tässä täydellinen liukuvoide seksiin, jossa tarvitaan pitkään kestävää liukkautta! Submerge on öljypohjainen ja erittäin runsas liukaste, jota ei häiritse veden roiskuminen esimerkiksi suihkuleikeissä tai kylvyssä. Kun tiedät, että edessä on vaativa tai pitkäkestoinen sessio, Fist It Submerge on valmiina tehtävään. Ihastu sen silkinpehmeään koostumukseen!

Paras anaaliseksiin sopiva liukuvoide

Osa liukuvoiteista on suunniteltu juuri anaaliseksiin. Käytännössä anaaliseksiin suunnitellut liukuvoiteet ovat tekstuuriltaan hieman normaalia paksumpia. Kuten yllä jo kirjoitimme, anaaliseksiin sopivat käytännössä kaiken pohjaiset liukuvoiteet. Tässä parhaat tuotteet:

Pjur ‚Äď Back Door, Relaxing Anal Glide ‚Äď silikonipohjainen liukkari

Kyseessä tekstuuriltaan todella paksu tuote, joka sopii aivan erinomaisesti anaaliseksiin. Tässä liukkarissa on lisäksi jojobaa, joka rentouttaa sulkijalihasta ja tekee anaaliseksistä nautinnollisempaa.

Aqua Glide Anal : Tämä vesipohjainen liukkari on nimensäkin mukaisesti luotu erityisesti anaaliseksiin. Se säilyttää liukumisominaisuutensa pitkään. Saa käyttää myös kondomin kanssa. Tuoksuton, hajuton ja mauton. Koska tämä peppuleikkeihin sopiva liukuvoide on vesipohjainen, se on todella helppo pestä pois seksin jälkeen.

Doc Johnson Anal Lube¬†‚Äď √∂ljypohjainen liukkari pumppupullossa

T√§m√§ √∂ljypohjainen liukkari on √§√§rimm√§isen laadukasta. Huippulaadusta vastaa Doc Johnson ‚Äď yksi tunnetuimmista seksituotteiden valmistajista. K√§tev√§ pumppupullo tekee liukkarin annostelusta t√§sm√§llist√§ ja sotkutonta. Anal Lube on √§√§rimm√§isen paksua, miltei kermaisen voidemaista, joka s√§ilytt√§√§ liukutehonsa todella pitk√§√§n. T√§m√§n liukkarin kanssa on muistettava, ettei se sovi kortsun kanssa.

Suuseksiin sopivat maustetut liukuvoiteet

Liukuvoiteita löytyy monia eri makuja ja ne tuovatkin upeasti lisämaustetta suuseksiin. Maustettu liukuvoide voi tuoda tarvitun ratkaisun niille naisille, jotka kammoksuvat suihinottoa. Liukkareissa olevat maut ovat peräisin tyypillisesti esansseista, joten maun voimakkuudet saattavat hieman yllättää. Suositeltavaa on hieman testailla liukkarin makua ennen seksiä vaikka kielen kärjellä, jotta yllättävän vahva maku ei pilaa moodia.

Frenchkiss ‚Äď mansikan makuinen maustettu vesipohjainen liukuvoide

Jo vuosien ajan huippusuosittu Frenchkiss mansikka on takuuvarma tuote. Tämä herkullisen makuinen liukkari tekee suuseksistä äärimmäisen nautinnollista. On hyvin mahdollista, että tuotteen hankkimisen jälkeen teillä on joka päivä karkkipäivä.

JO ‚Äď Vesipohjainen makuliukuvoide ‚Äď punainen lakritsi

Tämä makuliukkari maistuu punaiselta lakulta. Sopii erinomaisesti yhdyntään ja suuseksiin tai sitten voit levittää tätä ympäri kumppanisi kehoa ja nuolla hänet puhtaaksi. Mikä olisikaan nautinnollisempaa! Tässä laadukkaassa makuliukkarissa ei ole käytetty keinotekoisia makeutusaineita.

Lämmittävät ja stimuloivat liukuvoiteet

Lämmittävä liukuvoide sopii erityisen hyvin esileikkeihin. Seksi on nautinnollista aloittaa esimerkiksi hieronnalla, jonka myötä molemmat pääsevät kunnolla tunnelmaan ja kehot alkavat lämmetä. Lämmittävä liukkari tuo oman lisänsä, kun liukasteen sisältämät aineet stimuloivat kehoa ja saavat aikaan lämpimän tunteen. Nämä liukkarit lisäävät myös peniksen alueen verenkiertoa ja koventaa erektiota.

RFSU ‚Äď Sense Me Turn Up The HEat 3 in 1 ‚Äď Massage Glide

Tämä RFSU:n laatuliukkari sopii niin hierontaan kuin seksiin. Hierontageeli on myös hyvän makuista ja sopii erinomaisesti vaikka nuoltavaksi keholta. Kyseessä on vesipohjainen liukkari, joka on helppo pestä seksin jälkeen pois ja sopii myös kondomin kanssa käytettäväksi.

Pjur ‚Äď His & Hers Lubricants ‚Äď stimuloiva liukuvoidepakkaus pariskunnalle

Tämä kahden eri liukkarin kaksoispakkaus on erinomainen lahjaidea pariskunnalle. Siinä on energisoiva ja stimuloiva vaihtoehto niin miehelle kuin naiselle. Miehelle tarkoitettu stimuloiva liukuvoide parantaa peniksen alueen verenkiertoa ja tekee seksistä moninverroin nautinnollisempaa. Naisen liukkari lämmittää intiimialueita, edesauttaa pillun kostumista ja kasvattaa nautintoa.

Eroottiseen hierontaan sopivat liukuvoiteet, hierontaöljyt ja -geelit

Osa liukuvoiteista sopii myös eroottiseen hierontaan. Kyse on yhdistelmätuotteista, joita voi siis käyttää esimerkiksi esileikissä sekä seksin aikana. Useimmiten hierontaöljyt ovat öljypohjaisia liukuvoiteita, joten niitä ei ole suositeltavaa käyttää kondomin tai seksilelujen kanssa. Suurin osa näistä hierontaöljyistä ja -geeleistä on kuitenkin pääsääntöisesti suunniteltu juuri eroottista hierontaa varten, eikä niiden liukuominaisuudet ole tavanomaisten liukkareiden tasolla.

RFSU ‚Äď Fresh Massage Oil ‚Äď hieronta√∂ljy

Tämä huippulaatuinen hierontaöljy tuoksuu miedosti hunajamelonilta ja tuo iholle nautinnollisen ja kiihottavan lämmöntunteen. Ehdottomasti yksi parhaista tuotteista eroottiseen hierontaan.

Durex ‚Äď Play 2in1 Massage & Lube

Tässä Durexin huipputuotteessa on liukuvoide ja hierontageeli samassa. Tämä vesipohjainen liukuvoide sisältää rauhoittavaa aloe veraa, joka saa eroottisen hieronnan tuntumaan todella nautinnolliselta. Liukkari maistuu myös makealta, joten sitä voi käyttää myös suuseksissä.

Usein kysytyt kysymykset liukuvoiteista

Mikä on paras liukuvoide?

Liukuvoiteita on valtava m√§√§r√§ mit√§ erilaisimpiin k√§ytt√∂tarkoituksiin. T√§m√§n takia onkin miltei mahdotonta nimet√§ mit√§√§n yht√§ liukuvoidetta, joka olisi jokaisella mittapuulla paras. Parempi tapa onkin muuttaa kysymys muotoon: ‚ÄĚmik√§ on minulle sopiva liukuvoide?‚ÄĚ, jonka j√§lkeen voit alkaa miettim√§√§n, ett√§ mihin tarkoituksiin tulet liukkaria k√§ytt√§m√§√§n. K√§yt√§tk√∂ sit√§ vain tavalliseen seksiin? Vai ehk√§ my√∂s anaaliseksiin? Silloin t√§ll√∂in saatat k√§ytt√§√§ liukkaria my√∂s seksilelujen kanssa? K√§yt√§tk√∂ kondomia kumppanisi/kumppaniesi kanssa? Haluatko kokeilla fistausta tai massiivisen suuria seksileluja? Tai haluatko nauttia erityisen maistuvasta suuseksist√§?

Mikä liukuvoide sopii seksilelun kanssa?

Seksilelujen kanssa ei saa käyttää öljypohjaisia liukasteita lainkaan, joskin joitain poikkeuksia on. Myöskään silikonipohjaiset liukkarit eivät sovellu silikonisten lelujen kanssa käytettäväksi. Turvallista ja järkevää onkin hankkia vesipohjainen liukkari seksileluja varten.

Voinko käyttää rypsiöljyä, voita tai jotain muuta keittiöstä löytyvää rasvaa liukkarina?

Me kaikki olemme varmasti nähneet leffan Viimeinen tango Pariisissa, jonka kuuluisassa seksikohtauksessa käytetään voita liukasteena. Tämä on varmasti varsin toimiva vaihtoehto, jos tarjolla ei ole mitään muuta, mutta mietipä seuraavaa aamua, kun olet levittämässä voita leipäsi päälle. Saattaa jäädä leipä syömättä.

Ja niiden oikeiden lubrikanttien käyttöön ihan kunnollisiakin syitä. Ne on suunniteltu käytettäväksi herkillä intiimialueilla, joten ne aiheuttavat minimaalisesti ärsytystä, allergisia reaktioita tai muuta tylsää.

Lisäksi on todella tärkeää tietää se, että monet rasvat, kuten myös öljypohjaiset liukkarit, ovat haitallisia kondomille ja seksileluille. Margariinilla saat vain kondomin puhki ja seksilelun pinnan rikki. Jotta vältyt ikäviltä yllätyksiltä, käytä aina seksiin suunniteltua liukuvoidetta ja jätä keittiö kaapin sisältö viattomampaan kokkaamiseen. Seksissä ollaan aina tekemisissä limakalvojen kanssa, ja niiden kautta kehoon imeytyy hyvin helposti kaikki mitä niille sivelet. Jos on aivan pakollinen pakko käyttää hätätilanteessa jotakin muuta kuin aitoa liukuvoidetta, neitsytkookosöljy kelpaa tarkoitukseen. Sitäkään ei silti sovi käyttää kondomin kanssa, koska öljy haurastuttaa kortsun.

Liukuvoiteita saa nykyisin niin kätevästi mnikokoisissa purkeissa halvalla, että on kaikkein järkevintä hankkia muutama minipurkki, jotka kulkevat aina matkassa. Ne ovat tosi huomaamattomia ja sinulla on silti aina mukana tilanteeseen sopiva liukkari. Voit olla varma, että se kannattaa!