(opas) Parhaat liukuvoiteet esittelyssä – vuoden 2016 versio

(opas) Parhaat liukuvoiteet esittelyssä – vuoden 2016 versio
4.8 (95%) 4 votes

Liukkari eli liukuvoide tekee seksistä parempaa!

Tämä on totta jopa ihan tutkitustikin: seksistä tulee niin miehelle kuin naisellekin mielekkäämpää, kun käytetään itselle sopivaa liukuvoidetta. Tässä artikkelissa käydään läpi tyypillisimmän markkinoilla olevat liukuvoiteet ja neuvotaan, että mikä liukkari sopii mihinkin tarkoitukseen.

Parhaat liukuvoiteet netistä vuonna 2016 - opas ja esittely

 

Liukuvoiteiden päätyypit

Liukuvoiteet tyypillisesti lajitellaan sen mukaan, että minkä aineen pohjalle liukkari on tehty. Valittavana on käytännössä 3 päätyyppiä: silikoni, vesi ja öljy. Lisäksi on hybridi-liukkarit, joissa on yhdistelty vesi- ja silikonipohjaisten liukkareiden ominaisuuksia.

Silikonipohjainen liukuvoide

Silikonipohjainen liukuvoide sopii lähestulkoon jokaiseen tilanteeseen. Se on hyvin ohutrakenteista ja liukasta. Se sopii niin normaaliin yhdyntään kuin myös anaaliseksiin. Liukaste sopii myös erinomaisesti masturboimiseen. Ei saa käyttää silikonisten seksilelujen kanssa. Kaikkien muiden seksilelujen kanssa on ihan ok käyttää.

Silikonipohjaisen liukuvoiteen etuna tai haittana voidaan pitää sitä, että se ei meinaa millään menettää tehoaan. Hyvä asia tämä on sitä käytettäessä, mutta samalla se tekee liukkarin pois pesemisestä vaikeampaa kuin esim. vesipohjaisen liukuvoiteen. Silikonipohjaista liukastetta voidaan käyttää kondomin kanssa. Tutustu silikonipohjaisiin liukuvoiteisiin.

 • Sopii seksiin
 • Sopii anaaliseksiin
 • Sopii masturboimiseen
 • Sopii kondomin kanssa
 • Sopii seksilelujen kanssa (mutta ei silikonisten seksilelujen kanssa!)

Vesipohjainen liukuvoide

Useiden tutkimusten mukaan vesipohjainen liukuvoide on paras vaihtoehto anaaliseksiin. Sen  käyttö ei kuitenkaan rajoitu siihen, vaan se sopii mainiosti myös muihin tarkoituksiin.  Nämä liukkarit ovat usein melko tiheärakenteisia ja muistuttavat siten naisen omaa pillumehua.

Vesipohjainen liukkari on myös mainio normaaliin yhdyntään ja naisten itsetyydytykseen. On kuitenkin yksi kohde mihin tätä ei kannata käyttää: se on miesten itsetyydytys, sillä tässä tilanteessa liukaste kuivuu pois nopeammin kuin ehdit sitä laittaa ison hankauksen takia. Mutta käytännössä kaikkiin muihin tilanteisiin vesipohjainen liukaste on kuitenkin mitä mainioin. Tutustu vesipohjaisiin liukuvoiteisiin.

 • Sopii anaaliseksiin
 • Sopii seksiin
 • Sopii itsetyydytykseen naiselle (miehelle ei sovi)
 • Sopii kondomin kanssa
 • Sopii seksilelujen kanssa

Öljypohjainen liukuvoide

Näiden liukasteiden olomuoto muistuttaa pitkälti keittiöstä löytyvien öljyjen koostumusta. Todella monet naiset rakastavat öljypohjaisia liukkareita yhdinnässä. Öljypohjaisten liukuvoiteiden kanssa on kuitenkin erittäin tärkeää muistaa se, että niitä ei saa käyttää yhdessä kondomin kanssa, eikä useimpien seksilelujen kanssa. Öljypohjainen liukkari saattaa vahingoittaa seksilelun pintaa tai puhkaista kondomin yhdynnän aikana.

Öljypohjaiset liukkarit ovat parhaita kondomittomassa yhdynnässä tai miehen masturboinnissa. Monet ovat myös sitä mieltä, että öljypohjainen vaihtoehto on paras anaaliseksiin. Muista myös, että voit käyttää öljypohjaista liukkaria hierontaöljyn tapaan ja antaa partnerillesi eroottisen hieronnan ennen varsinaista aktia. Tutustu öljypohjaisiin liukuvoiteisiin.

 • Paras vaihtoehto seksiin
 • Ei saa käyttää kondomin kanssa
 • Ei saa käyttää seksilelujen kanssa
 • Paras vaihtoehto miehen masturbointiin
 • Paras vaihtoehto anaaliseksiin

Hybridi-liukuvoiteet

Hybridi-liukkarit ovat liukasteita, joissa on yhdistelty vesi- ja silikonipohjaisten liukkareiden ominaisuuksia. hybridiliukkarilla on todella hyvät liukuominaisuudet ja se pystyy todella hyvin menossa mukana – aivan kuten silikonipohjaiset liukkarit. Samalla kuitenkin hinta on huokeampi. Hybridiliukkareiden hinnat ovat lähempänä vesipohjaisten liukkareiden edullisia hintoja. Tutustu hybridi-liukuvoiteisiin.

 • Sopii seksiin
 • Sopii anaaliseksiin
 • Sopii kondomin kanssa
 • Sopii seksilelujen kanssa
 • Sopii masturbointiin

Liukuvoiteet toiminnallisuuden mukaan

Liukkareita on hyödyllistä lajitella myös sen mukaan, että mihin ne sopivat erityisen hyvin. Tarjolla on vaikka ja mitä erityistuotteita, jotka on suunniteltu juuri johonkin tiettyyn tarkoitukseen.

Fistaukseen sopiva liukuvoide

Jos anaaliseksiin tarvitaan erityistä liukkaria, on nyrkkipanon kanssa sama juttu. On varmasti ihan itsestään selvää, että fistaukseen tarvitaan jotain liukastetta. Vain harvoissa tilanteissa naisen oman mehut riittävät tuomaan tarvittavat luiston. Ja anaalihan ei eritä mitään liukastetta, joten anaalifistauksessa on käytännössä pakko käyttää jotain liukulisää.

Aivan kuten anaaliseksissäkin, myös fistauksessa tarvitaan tuote, jolla on äärimmäisen kova liukuvuus. Tämä tarkoittaa useimmiten sitä, että liukkarin on oltava tekstuuriltaan mahdollisimman paksua ja raskasta. Erittäin tuhti liukuvoide tarjoaa maksimaalisen liukuvuuden ja tekee hommasta hyvin nautinnollista.

Fist it fisting lube on erittäin paksu liukuvoide fistaamiseen. Sopii anaaliseksiin, suuriin leluihin ja fistaukseen

 

Fist It – Extra Thick Fisting Lube

Tämä erikoispaksu vesipohjainen liukkari sopii fistaukseen kuin nyrkki pilluun. Tai oikeastaan tämä – jopa tahnamaisen paksu – liukkari sopii mihin tahansa vaativaan seksisessioon: anaaliseksiin, isoihin leluihin, fistaukseen, you name it! Katso lisää tästä tuotteesta.

Paras anaaliseksiin sopiva liukuvoide

Osa liukuvoiteista on suunniteltu juuri anaaliseksiin. Käytännössä anaaliseksiin suunnitellut liukuvoiteet ovat tekstuuriltaan hieman normaalia paksumpia. Kuten yllä jo kirjoitimme, anaaliseksiin sopivat käytännössä kaiken pohjaiset liukuvoiteet. Tässä parhaat tuotteet:

Pjur back door anal glide on laadukas liukuvoide anaaliseksiin

 

Pjur – Back Door, Relaxing Anal Glide – silikonipohjainen liukkari


Kyseessä tekstuuriltaan todella paksu tuote, joka sopii aivan erinomaisesti anaaliseksiin. Tässä liukkarissa on lisäksi jojobaa, joka rentouttaa sulkijalihasta ja tekee anaaliseksistä nautinnollisempaa. Katso lisätietoja tästä tuotteesta.

Aqua glide anal on vesipohjainen liukuvoide anaaliseksiin joka sopii kondomin kanssa

 

Aqua Glide Anal – vesipohjainen liukkari anaaliseksiin

Tämä vesipohjainen liukkari säilyttää liukumisominaisuutensa pitkään. Saa käyttää myös kondomin kanssa. Tuoksuton, hajuton ja mauton. Todella helppo pestä pois seksin jälkeen. Katso lisätietoja tästä tuotteesta.

Doc Johnson anal lube on paras liukuvoide anaaliseksiin kätevässä pumppupullossa

 

Doc Johnson Anal Lube – öljypohjainen liukkari pumppupullossa

Tämä öljypohjainen liukkari on äärimmäisen laadukasta. Huippulaadusta vastaa Doc Johnson – yksi tunnetuimmista seksituotteiden valmistajista. Kätevä pumppupullo tekee liukkarin annostelusta täsmällistä ja sotkutonta. Anal Lube on äärimmäisen paksua, miltei kermaisen voidemaista, joka säilyttää liukutehonsa todella pitkään. Tämän liukkarin kanssa on muistettava, ettei se sovi kortsun kanssa. Katso lisätietoja tästä tuotteesta.

Suuseksiin sopivat maustetut liukuvoiteet

Liukuvoiteita löytyy monia eri makuja ja ne tuovatkin upeasti lisämaustetta suuseksiin. Maustettu liukuvoide voi tuoda tarvitun ratkaisun niille naisille, jotka kammoksuvat suihinottoa. Liukkareissa olevat maut ovat peräisin tyypillisesti esansseista, joten maun voimakkuudet saattavat hieman yllättää. Suositeltavaa on hieman testailla liukkarin makua ennen seksiä vaikka kielen kärjellä, jotta yllättävän vahva maku ei pilaa moodia.

Frenchkiss mansikan makuinen liukuvoide suuseksiin

Frenchkiss – mansikan makuinen maustettu vesipohjainen liukuvoide

Jo vuosien ajan huippusuosittu Frenchkiss mansikka on takuuvarma tuote. Tämä herkullisen makuinen liukkari tekee suuseksistä äärimmäisen nautinnollista. On hyvin mahdollista, että tuotteen hankkimisen jälkeen teillä on joka päivä karkkipäivä. Tutustu tähän tuotteeseen.
Jo h2o Red Licorice on vesipohjainen makuliukuvoide suuseksiin

JO – Vesipohjainen makuliukuvoide – punainen lakritsi

Tämä makuliukkari maistuu punaiselta lakulta. Sopii erinomaisesti yhdyntään ja suuseksiin tai sitten voit levittää tätä ympäri kumppanisi kehoa ja nuolla hänet puhtaaksi. Mikä olisikaan nautinnollisempaa! Tässä laadukkaassa makuliukkarissa ei ole käytetty keinotekoisia makeutusaineita. Katso lisää tuotteesta.

Lämmittävät ja stimuloivat liukuvoiteet

Lämmittävä liukuvoide sopii erityisen hyvin esileikkeihin. Seksi on nautinnollista aloittaa esimerkiksi hieronnalla, jonka myötä molemmat pääsevät kunnolla tunnelmaan ja kehot alkavat lämmetä. Lämmittävä liukkari tuo oman lisänsä, kun liukasteen sisältämät aineet stimuloivat kehoa ja saavat aikaan lämpimän tunteen. Nämä liukkarit lisäävät myös peniksen alueen verenkiertoa ja koventaa erektiota.

RFSU sense me turn up the heat on lämmittävä ja stimuloiva liukuvoide

RFSU – Sense Me Turn Up The HEat 3 in 1 – Massage Glide

Tämä RFSU:n laatuliukkari sopii niin hierontaan kuin seksiin. Hierontageeli on myös hyvän makuista ja sopii erinomaisesti vaikka nuoltavaksi keholta. Kyseessä on vesipohjainen liukkari, joka on helppo pestä seksin jälkeen pois ja sopii myös kondomin kanssa käytettäväksi. Katso lisää tästä tuotteesta.
Pjur his & hers lubricants on pariskunnalle sopiva liukuvoide, jossa on miehelle ja naiselle omat liukkarit

Pjur – His & Hers Lubricants – stimuloiva liukuvoidepakkaus pariskunnalle

Tämä kahden eri liukkarin kaksoispakkaus on erinomainen lahjaidea pariskunnalle. Siinä on energisoiva ja stimuloiva vaihtoehto niin miehelle kuin naiselle. Miehelle tarkoitettu stimuloiva liukuvoide parantaa peniksen alueen verenkiertoa ja tekee seksistä moninverroin nautinnollisempaa. Naisen liukkari lämmittää intiimialueita, edesauttaa pillun kostumista ja kasvattaa nautintoa. Katso lisää tästä tuotteesta.

Eroottiseen hierontaan sopivat liukuvoiteet, hierontaöljyt ja -geelit

Osa liukuvoiteista sopii myös eroottiseen hierontaan. Kyse on yhdistelmätuotteista, joita voi siis käyttää esimerkiksi esileikissä sekä seksin aikana. Useimmiten hierontaöljyt ovat öljypohjaisia liukuvoiteita, joten niitä ei ole suositeltavaa käyttää kondomin tai seksilelujen kanssa. Suurin osa näistä hierontaöljyistä ja -geeleistä on kuitenkin pääsääntöisesti suunniteltu juuri eroottista hierontaa varten, eikä niiden liukuominaisuudet ole tavanomaisten liukkareiden tasolla.

RFSU fresh massage oil on heirontaöljy eroottiseen hierontaa tai esileikkiin

RFSU – Fresh Massage Oil – hierontaöljy

Tämä huippulaatuinen hierontaöljy tuoksuu miedosti hunajamelonilta ja tuo iholle nautinnollisen ja kiihottavan lämmöntunteen. Ehdottomasti yksi parhaista tuotteista eroottiseen hierontaan. Katso lisätietoja tuotteesta.
Durex Play 2in1 massage oil & lube on hierontaöljy ja liukuvoide samassa

Durex – Play 2in1 Massage & Lube

Tässä Durexin huipputuotteessa on liukuvoide ja hierontageeli samassa. Tämä vesipohjainen liukuvoide sisältää rauhoittavaa aloe veraa, joka saa eroottisen hieronnan tuntumaan todella nautinnolliselta. Liukkari maistuu myös makealta, joten sitä voi käyttää myös suuseksissä. Lue lisää tuotteesta.

Usein kysytyt kysymykset liukuvoiteista

Mikä on paras liukuvoide?

Liukuvoiteita on valtava määrä mitä erilaisimpiin käyttötarkoituksiin. Tämän takia onkin miltei mahdotonta nimetä mitään yhtä liukuvoidetta, joka olisi jokaisella mittapuulla paras. Parempi tapa onkin muuttaa kysymys muotoon: ”mikä on minulle sopiva liukuvoide?”, jonka jälkeen voit alkaa miettimään, että mihin tarkoituksiin tulet liukkaria käyttämään. Käytätkö sitä vain tavalliseen seksiin? Vai ehkä myös anaaliseksiin? Silloin tällöin saatat käyttää liukkaria myös seksilelujen kanssa? Käytätkö kondomia kumppanisi/kumppaniesi kanssa? Haluatko kokeilla fistausta tai massiivisen suuria seksileluja? Tai haluatko nauttia erityisen maistuvasta suuseksistä?

Mikä liukuvoide sopii seksilelun kanssa?

Seksilelujen kanssa ei saa käyttää öljypohjaisia liukasteita lainkaan, joskin joitain poikkeuksia on. Myöskään silikonipohjaiset liukkarit eivät sovellu silikonisten lelujen kanssa käytettäväksi. Turvallista ja järkevää onkin hankkia vesipohjainen liukkari seksileluja varten.

Voinko käyttää rypsiöljyä, voita tai jotain muuta keittiöstä löytyvää rasvaa liukkarina?

Me kaikki olemme varmasti nähneet leffan Viimeinen tango Pariisissa, jonka kuuluisassa seksikohtauksessa käytetään voita liukasteena. Tämä on varmasti varsin toimiva vaihtoehto, jos tarjolla ei ole mitään muuta, mutta mietipä seuraavaa aamua, kun olet levittämässä voita leipäsi päälle. Saattaa jäädä leipä syömättä.

Ja niiden oikeiden lubrikanttien käyttöön ihan kunnollisiakin syitä. Ne on suunniteltu käytettäväksi herkillä intiimialueilla, joten ne aiheuttavat minimaalisesti ärsytystä, allergisia reaktioita tai muuta tylsää.

Lisäksi on todella tärkeää tietää se, että monet rasvat (kuten myös öljypohjaiset liukkarit) ovat haitallisia kondomille ja seksileluille. Margariinilla saat vain kondomin puhki ja seksilelun pinnan rikki.

Kuten jo alussa mainitsimme: kirnuvoi sopii vain vakavimmassa tilanteessa, eikä silloin saa käyttää kortsua.