Erektiohäiriön syyt ja hoito

Erektiohäiriön syyt ja hoito
5 (100%) 2 votes

Kun erektio hiipuu kesken seksin tai puuttuu kokonaan, voi miestä alkaa mietityttää, onko kyse erektiohäiriöstä. Jos halua on, mutta erektio ei kulje samaa tahtia omien toiveiden kanssa, kannattaa miettiä mistä ongelma johtuu.

Erektiohäiriö on varsin yleinen vaiva, josta kärsivät kaikenikäiset ja -kuntoiset miehet. Iän karttuessa riski erektiohäiriöön on yhä suurempi. Tämä johtuu verenkierron, hormonitoiminnan sekä erilaisten sairauksien ja lääkitysten vaikutuksista. Kerron tässä artikkelissa, mitkä ovat yleisiä erektiohäiriön syitä ja mitä voit tehdä vahvistaaksesi erektiotasi ja sen kestoa.

Yleisiä syitä erektiohäiriöön

Yleisin syy erektiohäiriön taustalla on jokin verenkiertoon liittyvä tekijä. Esimerkiksi diabetes ja kilpirauhasen vajaatoiminta voivat olla erektiohäiriön syitä. Hyvin yleinen eturauhasen liikakasvu voi sekin vaikuttaa erektiota haittaavasti. Nämä ovat vain yleisimpiä esimerkkejä – erektiohäiriön syy voi olla jokin kymmenistä eri vaihtoehdoista.

Usein häiriöt erektiossa ovat ensimmäisiä merkkejä jostain muusta ongelmasta. Tämä kannattaa muistaa ja kiinnittää asiaan nopeasti huomiota. Joskus erektiohäiriö voi olla oire eturauhassyövästä tai sepelvaltimotaudista eli verisuonten kalkkeutumisesta. Kun kiinnität huomiota ilmenevään erektiohäiriöön, hoidat omaa terveyttäsi! Terveyskeskuksen tai lääkärin kautta pääset helposti laboratoriotesteihin, joissa voidaan tarkistaa ainakin seuraavat seikat: kilpirauhasen toiminta, testosteronitaso, verenkierron ongelmat, eturauhasen liikakasvu tai eturauhassyöpä. Kun testeillä voidaan sulkea monta tekijää pois lakuista, on jo paljon helpompi käydä itse asiaan eli alkaa hoitaa ongelmaa.

Tupakka ja erektio

Sairauksien lisäksi myös elintavat vaikuttavat merkittävästi erektiokykyyn. Erektio on herkkä verenkierron häiriintymiselle, joten tupakointi tekee erityistä hallaa erektion saamiselle ja sen kestolle. Tutkimukset ovat tupakoinnin haitoista erektiolle hyvin yksimielisiä. Tupakka heikentää ääreisverenkiertoa merkittävästi, joten jos tupakoit ja huomaat ongelmia erektiosi kanssa, stumppaa. Tupakoinnin lopettamisen hyöty näkyy makuuhuoneessa hyvin nopeasti.

Ylipaino ja erektio

Ylipaino ja hormonihäiriöt, pääasiassa testosteronivaje, vaikuttavat nekin erektioon. Erektiohäiriö, jonka syy löytyy liikakiloista, on hoidettavissa painonpudotuksella. Jo muutama ylimäärinen kilo rasvaa kehossa vaikuttaa elimistön toimintaan merkittävästi. Rasvakudos on täynnä hormoneja, jotka vallatessaan liikaa alaa pistävät elimistön hormonitasapainon sekaisin. Miehillä liika rasvan määrä kehossa vaikuttaa siten, että naishormonien (pääasiassa estrogeeni) määrä lisääntyy ja mieshormonien (pääasiassa testosteroni) määrä alenee.

Lääkkeet ja erektio

Monet lääkkeet voivat aiheuttaa häiriöitä erektiossa. Muun muassa monet masennuslääkkeet voivat olla erektiohäiriön syynä. Samoin jotkut epilepsialääkkeet vaikuttavat erektion saamiseen ja kestoon. Valitettavan usein lääkärit eivät kerro tai edes tiedä määräämänsä lääkkeen vaikutuksesta potilaan seksuaalisuuteen. Jos huomaat tai pohdit, olisiko erektiohäiriön syynä käyttämäsi lääke, ota yhteyttä lääkäriin. Usein lääkkeen vaihtaminen on mahdollista toiseen, jolloin ikävä sivuvaikutus poistuu.

Alkoholi ja erektio

Alkoholin kohtuullisella käytöllä ei olla todettu yhteyttää erektiohäiriöön. Sen sijaan kohtuutta – siis ihan oikeaa kohtuutta – suuremmat määrät alkoholia vaikuttavat koko elimistöön haitallisesti, myös erektioon. Ylikuormittunut elimistö, joka taistelee poistaakseen myrkkyjä, kuten alkoholia, ei jaksa paljon muutakaan – esimerkiksi nostattaa kunnon erektiota. Alkoholin käytön kohtuullistaminen vaikutta paitsi hermostoon ja kehon rasitustilaan, myös rasvan kerymiseen ja siten voimakkaasti hormonitasoihin. Alkoholi kirjaimellisesti naisistaa miehen kehoa täyttämällä sitä estrogeenilla. Vahvan ja kestävän erektion säilyttämiseksi tai palauttamiseksi kohtuullista alkoholin kulutustasi.

Erektiohäiriö – hoito kotikonstein

Suosittelen aina käymään lääkärin kautta varmistamassa, ettei erektiohäiriö kerro jostakin vakavammasta. Elintapojen parantamisen lisäksi on olemassa runsaasti erilaisia tehokkaiksi todettuja välineitä, joilla erektiota voi vahvistaa. Tällaisia ovat muun muassa penisrengas, penispumppu ja erektiotuki.

Penisrengas vahvistaa erektiota

Penisrengas on yksi kätevimpiä tapoja vahvistaa erektiota. Penisrenkaita on monenlaisia, mutta niiden toimintamekanismi on sama: peniksen juureen asetettava rengas estää veren pakenemisen peniksestä. Penisrengas voi olla säädettävä tai ei-säädettävä. Siinä voi olla erilaisia nystyröitä stimulaation lisäämiseksi. Koosta riippuen penisrenkaan voi asettaa myös kivesten ympärille – joissain malleissa on kaksi rengasta sekä penistä että kiveksiä varten.

Stimuloivat geelit ja liukuvoiteet

Tehokkaita peniksen verenkiertoa stimuloivia voiteita ja geelejä on markkinoilla moneen makuun. Jotkin geelit stimuloivat kylmällä, jotkin lämmöllä, jotkut tuntuvat hieman nipisteleviltä. Jotkin voiteet ovat hyvin laadukkaita. Erikseen on myös stimuloivia liukuvoiteita, joissa stimuloivat ainesosat ovat samat kuin voiteissa, mutta aine on kätevästi liukuvoiteen seassa. Eroa voiteilla on siinä, että esimerkiksi Penis XXL-voidetta levitetään penikseen päivittäin, kun taas liukuvoidetta käytetään seksin yhteydessä.

Penispumppu lisää verenkiertoa peniksessä

Penispumppu on tehokas apu verenkierron tehostamiseen peniksessä. Penispumpun käyttö auttaa saamaan erektion ja pitää sen vahvaana pidempään kuin ilman pumpun käyttöä. Penispumppuja on moneen makuun ja erilaisin käyttömekanismein varustettuina. Penispumppu voi toimia joko tukena erektiolle tai ihan itsessään masturbointivälineenä. Vaihtoehtoja on lukuisia!